Чикаго 2019: Премиера за Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Mazda Motor Corporation го користи учеството во овогодинешното издание на автомобилскиот саем во Чикаго, за да ја претстави јубилејната 30th Anniversary Edition серија на легендата MX-5.

Специјалната серија, демонстрирана во ексклузивна Racing Orange боја доаѓа по 30 години постоење и повеќе од 1.000.000 реализирани единици од пазарниот почеток на MX-5 токму на салонот во Чикаго.

Освен со тематска боја, надвор и внатре, Mazda MX-5 30th Anniversary Edition се одликува со специјално развиени за да серијата алуминиумски тркала, портокалови шепи на кочниците, спортски седишта Recaro, инфо-комуникациски систем, аудио Bose, плочка со редниот број што нема да надмине 3000 примероци ширум светот, и друго.

На штандот на Mazda на салонот во Чикаго се претставени исто така Mazda3, Mazda6, CX-9, CX-5 и CX-3.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close