Razer со Chroma и кај автомобилите

Производителот на гејмерска опрема го носи осветлувањето Chroma и во светот на автомобилската индустрија

Razer, произведувачот на наградувани гејмерски лаптопи и светлосни тостери, го направи својот прв влез во автомобилската индустрија со пуштање на ограничено издание на силно брендиран електричен автомобил.

Во јануари, Razer објави дека работи на осветлување во автомобил за стартување на Leapmotor, но неговото новооткриено возило е резултат на партнерството со докажаниот производител на автомобили NIO. Целосно електричниот SUV, NIO x Razer ES6 Night Explorer, сега е достапен за купување во Кина, иако изданието е ограничено на само 88 автомобили (бидејќи осум е среќен број).

Во наредните години, двете компании ќе работат заедно за да создадат автомобили кои се поинвентни и помалку изгледаат како глувчиња за игри. Сепак не толку екстравагантно, но тие сè уште ќе се карактеризираат осветлувањето Chroma на инструмент таблата. Осветлувањето ќе се синхронизира со музиката од системот за забава и „интеграциите на игри“.

Овие интеграции може да бидат слични на ново објавената Tesla Arcade, која нуди низа игри за да ги задржат возачите зафатени додека нивните електрични автомобили се полнат. Откако целосната автоматизација ќе стане реалност, возачите исто така ќе можат да седнат и да уживаат во игрите во движење.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close