НАСЛОВНАНОВИТЕТИ

Renault EZ-Flex: Одржливо решение за урбана логистика

Renault ги откри деталите за својот иновативен експериментален дизајн EZ-Flex, кој беше дизајниран да понуди потенцијално решение за проблемот на логистиката за градски превоз на иновативен и одржлив начин

Renault го карактеризира EZ-Flex како вистинска алатка што ќе ја користат градските курири, а француската компанија потенцираше дека моделот ќе биде достапен за тестирање од разни професионални организации во Европа за да се соберат информации од неговата употреба во реални услови.

Со компактни димензии и целосно електричен погон, Renault EZ-Flex е исто така и автомобил од светска класа кој е способен да понуди решение за доставата во бурните и пренатрупаните урбани средини. Со одлична можност за маневрирање, експерименталниот Renault EZ-Flex има димензии од 3,86 m должина, ширина 1,65 m и висина 1,88 m, а неговиот карго простор достигнува импресивни 3 кубни метри.

Возачот има екстра лесен пристап до внатрешноста, може да се потпре на одлична видливост, а благодарение на целосна мобилна синхронизација, тој постојано е поврзан и информиран за тоа што се случува околу него.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close