fbpx

Нов сервисен центар на Аутомакедонија во Скопје

Новиот центар покрај тоа што ќе ги извршува услугите за партнерите на Аутомакедонија, ISUZU, WABCO, VDL, HYVA, HALDEX, LIQUI MOLY ќе функционира и како мулти бренд сервис

Во Скопје, во комплексот на поранешна Стакларница, Аутомакедонија свечено го отвори својот нов сервисен центар за камиони, автобуси и механизација. На отворањето присуствуваа голем број гости, претставници на странските реномирани партнери ISUZU, WABCO и VDL, како и на амбасадорката на Јапонија во нашата земја. Всушност станува збор за проширување со повеќе позиции и капацитети на веќе постоечкиот сервис на компанијата, кои сега е опремен со врвни технологии во склад со современите текови и побарувањата на принципалите на компанијата.

1 | Аутомакедонија
2 | Аутомакедонија
3 | Аутомакедонија

    На настанот, за прв пат, официјално беа промовирани три автобуси од палетата на ISUZU од фабриката во Турција. Со која Аутомакедонија потпиша ексклузивен договор за Македонија и Србија. Договор за Service Point е потпишан и со холандскиот производител VDL, како и за пласман на автобуси од втора рака по атрактивни цени, директно од фабриката во Холандија.

    – Започнатата соработка од пред неколку години со јапонскиот партнер ISUZU ја прошируваме во поголеми размери и во иднина ќе бидеме дистрибутери и за нивните автобуси. Со цел што поадекватно опслужување, односно сервисирање на автобусите и камионите го отвораме овој наш центар. Во него ќе може да се добијат и други адекватни зафати, бидејќи станува збор за мошне современ објект со врвни технолошки помагала и проверен и обучен кадар, истакна на отворањето на центарот директорот на Аутомакедонија, Зоран Василевски.

    Поврзани вести

    Back to top button