fbpx

Скок со автомобил од 9000 метри

Тим падобранци направија исклучително ефектен скок со отворен автомобил од авион кој леташе на височина 9000 метри

Тим падобранци направија исклучително ефектен скок со отворен автомобил од авион кој леташе на височина 9000 метри. Ефективните перформанси беа снимени со камера и се поставени на каналот Negative4 Productions на YouTube.

Скокот е подготвен од страна на експертот Стив Кертис, а со цел за што помала маса на возилото извадени се менувачот, моторот, а симнат е и покривот, а за подобар баланс и насочување кон земјата, дното на автомобилот е целосно покриено со плоча. Скокот беше изведен во областа на воената база „Зона 51″. И покрај неколку повреди на учесниците, самиот скок се смета за успешен.

1 | скок
2 | скок

    Поврзани вести

    Back to top button