Tesla со безбедносен режим- Sentry Mode

На крајот од минатата недела, американскиот производител на електрични автомобили Tesla најави нов специјален режим кој додава функционалност на својот вграден систем

Новата функционалност се нарекува Sentry Mode и, како што сугерира името, станува збор за сигурност и безбедност, а особено за подигање на автомобилот кога е паркиран. Tesla објавува дека Sentry Mode додава уникатен слој на системот за заштита од кражба со тоа што може да понуди непрекинат видео надзор и снимање на настанот околу возилото и да го предупреди сопственикот кога ќе открие опасност.

На екранот се појавува предупредувачка порака дека системот ќе почне да снима видео. Ако продолжи злонамерното дејство, на пример со разбивање на стакло, Sentry Mode влегува во режимот Alarm, кој го активира безбедносниот систем на автомобилот и го зголемува задното осветлување на централниот екран и ја засилува музиката.

Sentry Mode е достапен за сите модели Model 3, Model S и Model X, произведени по август 2017 година.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close