Model 3 заостанува во продукција заради проблеми со бојата

Elon Musk призна на Twitter дека имале заостанување во продукција бидејќи имале проблеми со квалитетот на бојата на Model 3

Првата година со продукцијата Model 3, Tesla требаше да помине многу пречки. Но најмалку се очекуваше дека ќе има проблеми и со квалитетот на бојата. Елон Маск го изјасни проблемот на Twitter кога купувач на Model 3 се пожали дека оригиналната дата за достава му била презакажана за 3 недели.

„Ставивме екстремни правила кога станува збор за боја и квалитет генерално.“

Објаснува извршниот директор на Тесла. „Ако е потребно ќе пребоиме/промениме цели секции или ќе изградиме целосно нов автомобил.“

Model 3

Поврзани вести

Back to top button