ЗАБАВАНАСЛОВНА

Tesla го надмина Mercedes-Benz и стана најпрепознатливиот бренд на Twitter

Иако двете страни покажуваат 3.03 М следбеници на Twitter, сепак вистинската бројка е поразлична

Tesla на тенок мраз но е #1 во 09:56 часот по Источно време на 21 октомври 2018 година на Twitter:

  • Tesla – 3.030.485 следбеници на Twitter
  • Mercedes-Benz – 3.029.779 следбеници на Twitter

Несомнено, голем дел од следбениците на Tesla се управувани од извршниот директор на Елон Маск. Очигледно е и дека доколку ги следите InsideEVs на Twitter (како што е тоа случај со Tesla и Елон Маск) тогаш ќе имате повеќе следбеници.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close