Тура низ фабриката на Rimac

Сонот на еден човек да го направи најмоќниот електричен суперавтомобил, денес има тим од околу 550 луѓе кој не престанува да расте

За помалку од 10 години Rimac прерасна во производител на електрични автомобили кој соработува со некои од најголемите имиња во индустријата: Hyundai, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg и други кога станува збор за технологијата и високите перформанси кои ги нуди. Тоа што е денес Rimac погледнете го во оваа прошетка низ производствените капацитети на компанијата.

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close