Викенд тарифа: Како функционира управувачот во Formula 1 болидот?

Пилотот на Ferrari, Карлос Сајнц, објаснува како функционира исклучително комплицираниот управувач кој се наоѓа во секој од Formula 1 болидите

Formula 1 управувачите изгледаат препознатливо комплицирани, но и тешки за совладување. Возачите мораат многу работи да учат пред секоја сезона, а тоа го покажува и Карлос Сајнц, кој од оваа сезона вози за екипата на Ferrari. Веќе со години, F1 управувачите стануваат се покомплицирани и покомплицирани, за да еволуира во она што го имаме денес, а за кој Сајнц вели дека има илјадници функции, благодарение на големиот број на копчиња и команди. Некои од нив се логични и едноставни, но некои се навистина збунувачки, а во тоа ќе се уверите во видеото во прилог.

Поврзани вести

Back to top button