ЗАБАВАНАСЛОВНА

Запознајте ги првите електрични пикапи

Верувале или не, електричните пикап-камиони не се нова работа и не тоа не е Rivian

Дали знаевте дека електричните камиони постоеле и порано? Дали зневте дека Ford и Chevrolet имаа електрични пикап-камиони многу пред Rivian и Tesla? Како што ќе видите во видеото на Tinkering Thomas електричните пикапи датираат од 1997 година. Двете компании имале одлична идеја која се развиле во погрешно време кога технологијата не била на нивото на која што е денес.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close