fbpx

Во 2017 година BMW Group достави 100.000 електромобили

Како што е објавено, во 2017 година, BMW Group достави над 100.000 електрифицирани возила низ целиот свет и на тој начин ги зајакна своите лидерски амбиции кај електричната мобилност

Оваа пресвртница на патот кон мобилноста во иднината ќе биде прославена со сензационално светлечко шоу во корпоративната централа на BMW Group, во светски познатата „Четири цилиндри“ во Минхен, која визуелно се претвора во „батерија“. Светлосветен симбол е симбиоза преку кој BMW Group понатаму ги истакнува технолошките промени во мобилноста.

BMW Group-Се што ветивме и остваривме, рече Харалд Кругер, претседател на Одборот на директори на BMW AG.

-Поставивме прозрачен, висок 99 метри, возбудлив знак за ерата на електрична мобилност. Над 100.000 продадени електрични возила за една година се важна пресвртница, а сепак тоа е само почеток на една нова ера за нас. Од воведувањето на BMW i3 во 2013 година, испорачавме над 200.000 електрични возила. Успехот денес е овозможен со нашата прва посветеност на електричната мобилност. Во 2025 година ќе понудиме 25 електрифицирани модели. Јас веќе го мерам нашиот успех со електрична мобилност.

Електричната мобилност е составен дел на стратегијата NUMBER ONE> NEXT, со која BMW Group продолжува да ја развива својата позиција како лидер во снабдувањето на индивидуална премиум мобилност и мобилни услуги. До 2025 година, компанијата ќе понуди 25 целосно или делумно електрични модели низ целиот свет. Со петтата генерација на технологијата за електричниот погон и на батериите од 2021 година, благодарение на адаптација во поголемите системи од електрични компоненти, секој модел во семејството ќе може да биде опремен со секаков вид погон.

Поврзани вести

Back to top button