22 трки во Formula 1 во 2020 година

Списокот, кој допрва треба да биде официјално одобрен, вклучува 22 трки, од кои две се нови

Меѓународната автомобилска федерација FIA ги објави првичните планови за организирање на Formula 1 стартувањата за следната сезона.

Организаторите на Formula 1 најавуваат влез на трката во Виетнам, а на 3 мај 2020 година на патеката Zandvoort повторно ќе се вози во Холандија. Од 22-те трки објавени за сезоната 2020, ќе бидеме сведоци на 7 последователни тркачки викенди кои започнуваат на 22 март во Австралија.

F1 2020

По Австралија следната ќе биде во Бахреин (22 мај), по што следат Виетнам (5 април), Кина (19 април), Холандија (3 мај), Шпанија (10 мај), Монако (24 мај), Азербејџан (7 јуни), Канада (14 јуни), Франција (28 јуни), Австрија (5 јули), Велика Британија (19 јули), Унгарија (2 август), Белгија (30 август), Италија (6 септември), Сингапур ( 20 септември), Русија (27 септември), Јапонија (10 октомври), САД (25 октомври), Мексико (1 ноември), Бразил (15 ноември) и Абу Даби (29 ноември).

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close