fbpx

Седум милиони долари за 12 ретки Porsche модели

Аукциската куќа RM Sotheby’s ќе понуди скапи модели од гамата на Porsche 911 (964), кој ќе се одржи во рамките на Конкурсот за елеганција на островот Амелија Ајленд, во март годинава

Проценката е дека цената на целата колекција ќе изнесува околу 7,4 милиони долари.

PorscheОвој избор на автомобили, Porsche го смета за еден од најбогатите во светот, бидејќи сите изведби се развиени од страна на спортската поделба на германската компанија. Тоа се 11 автомобили од верзијата 964 и еден купе 930. Меѓу најважните модели од колекцијата е импресивниот Porsche Carrera RSR 3.8 со ретка жолта боја за брендот Ferrari Yellow. Производната серија на оваа верзија е многу скромна, само 45 автомобили, а прогнозата за цената на аукцијата на автомобилот варира помеѓу 1,2 и 1,4 милиони долари.

Porsche

Истото важи и за Carrera RS 3.8 од 1993 година, бидејќи има само 55 такви автомобили, а организаторите на аукција се надеваат на цена од 1,5 милиони долари. Постои и еден помал автомобил Porsche 911 Turbo S X83 Flachbau, кој се произвел само во 10 единици, а цената се очекува да достигне 500-600.000 долари.

Поврзани вести

Back to top button