Rapide E, првиот целосно електричен Aston Martin

Иако електричен Rapide E е сепак Aston Martin, па секако дека нуди високи перформанси

Rapide E ќе биде базиран на Rapide AMR, но наместо V12 мотор ќе има батерија. Aston одбра 65kW батерија што ќе ѓи снабдува двата задни мотори со 600 коњски сили. Опсегот на автомобилот се смета дека е околу 321 километри, а еден час од полнење на батерија ќе ја снабди со 297 километри.

Rapide ќе биде способен да достигнува максимална брзина од 250km/h, а забрзувањето се очекува да биде под четири секунди.

Rapide E

Моделот ќе служи како за тест пред следната линија на електронски автомобили на Aston – Lagonda. Поради оваа причина ќе има лимитиран број од 155 единици.

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close