Audi го загатна новиот Q3

Новата генерација на компактниот кросовер на Audi Q3 ќе биде презентирана на 25 јули

Премиерата на моделот ќе биде онлајн на интернет, а нејзиниот прв настап за јавноста е закажан за автосалонот во Париз. Компанијата, всушност, понуди кратко видео навестувајќи како ќе изгледа автомобилот. Од него, може да се долови дека Audi Q3 ќе ги наследи многу елементи на последните кросовер изданија на брендот, масивна решетка на ладилникот со троразмерен ефект и уникатни дневни светла.

Машината, исто така, ќе добие нова адаптивна оптика со подвижни елементи. Во следните тизери треба да очекуваме да видиме детали од внатрешноста на автомобилот. Се очекува Audi Q3 да добие дигитален инструменти панел – истиот кој се става на сите нови модели на брендот, меѓу кои и на последното TT.

Во моментов нема многу технички информации за кросовер, но се знае дека е изграден на модуларен MQB платформа. Благодарение на тоа, SUV моделот може да расте во големина, со што ќе им понуди повеќе простор за патниците, но истовремено ќе ја намали тежината.

На почетокот новиот Audi Q3 ќе добие 1.5-литарски бензински мотор и 2.0- дизел, во неколку варијанти на моќност. Во подоцнежна фаза треба да ја очекуваме и е-tron баријантата, кој ќе трае до 50 километри електрична енергија.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close