fbpx

Успешно реализирана авантурата Hyundai KONA 10

Hyundai објави дека успешно заврши авантурата KONA 10 - епски возачки предизвик во кое авантуристката Софи Редклиф мина десет од легендарните вулкански локации во Велика Британија и Ирска

Hyundai објави дека успешно заврши авантурата KONA 10 – епски возачки предизвик во кое авантуристката Софи Редклиф мина десет од легендарните вулкански локации во Велика Британија и Ирска, во рамките на 72 часа, со помош на новиот KONA, компактен SUV од Hyundai.

Историчарот д-р Мајкл Скот се вклучи во тимот на Hyundai, за да ги открие тајните зад некои од вулкански области на Велика Британија и Ирска- од Сноуден во Северен Велс до Килан Риџ на островот Скај. Извонредниот пат овозможи целосен ангажман на автомобилот и авантуристот. Тој многу и помогна на Софи, која ја напушта урбаната работа пред четири години и сега се занимава со различни предизвици во природата.

 

KONA 10
-Уморна сум, но во исто време толку возбудена дека успеавме да ги исполниме предизвикот KONA 10. Знаев дека сме добро подготвени, но никогаш не можете да бидете сигурни што ќе ви понуди времето. Имавме среќа во некои места, а на други не, но во целост навистина успешно. Тимот зад мене беше извонреден, од планинските водичи до придружните автомобили, секој се грижеше за тој успех. Не можам да верувам дека пред 72 часа бевме во Сноуден, на стартот на оваа епска авантура, истакна по авантурата Софи. -Најтешкото беше слегувањето од Бен Невис во мракот. Бев многу уморна по 10 часа континуирано движење и целосно зимски услови: снег, ветер и ниски температури. Беше многу тешко, знаејќи дека имам уште едно искачување на островот Скај, а пред тоа ќе имам само три часа спиење. Во такви случаи, моето искуство со слични предизвици во последниве години ми помогна да најдам мотивација за крајната цел. Големите погледи беа вредни за напор. Во моментот кога облаците се повлекоа за да го открие прекрасното зајдисонце на врвот на Бен Невис, ми се врати самодовербата и едноставно уживав.

Десетте дестинации на предизвикот KONA 10 беа избрани од д-р Мајкл Скот и вулканологот д-р Јулија Круми. Истражувањето на Скот се фокусира на човековите активности во областа во текот на милениумската историја на живеење и промените во пејзажот во текот на изминатите стотици милиони години. KONA беше посебно подготвена за овој предизвик и потврди зошто е меѓу најпосакуваните новини на Островот. Тони Вајтхорн, претседател на Hyundai Motor UK, додаде: „Новата KONA, која доаѓа со погон на четири тркала, совршено се вклопува во таква авантура. Тој нуди одлично однесување и на урбани патишта и преку планински премини.“ Љубопитни патници можат да го видат целосно патувањето KONA 10 за да доживеат многу силни емоции на авантурата. Целосниот пат ќе биде достапен на www.kona10.co.uk од 27 ноември 2017 година.

KONA 10

Поврзани вести

Back to top button