АвтоВАЗ со осум нови модели до 2026

Во рамките на понатамошната обнова на гамата на Lada, АвтоВАЗ планира да претстави осум нови модели и девет дотерувања до 2026 година

За целта се вработени нови 400 соработници во инжeнерскиот центар на компанијата, меѓу кои млади професионалци од универзитетите во земјата. Во моментов брендот Lada има понуда во пазарните сегменти В, Во +, SUV и LCV со пет модели – Vesta, XRAY, Largus, Granta и Niva 4×4.

Во јуни минатата година, беше пуштена во продажба седан верзијата Lada Vesta Cross, a во август во продажба исто така, излезе новото семејство Lada Granta – седан, хечбек, караван и лифтбек. Во ноември започна продажбата на Lada XRAY Cross чиe растојание од тлото достигна рекордни за целиот спектар на Lada 215 mm.

Новитет на компанијата е и интелектуалниот систем Lada Ride Select, овозможувајќи да се изберат соодветни режими на движење.

На Московскиот меѓународен автосалонот АвтоВАЗ претстави четири нови модели и го покажа развојот на дизајн-концептите. На пример, концептот 4×4 Vision ја демонстрира визијата на брендот за развој на корпоративниот стил.

Поврзани вести

Back to top button