fbpx

BMW Group со нов испитен центар во Чешка

BMW Group објави дека компанијата ќе изгради нов испитен и развоен центар во Чешка, на кој ќе се тестираат најновите технологии на гигантот во областа на електрифицираните погони, дигитализација и системите за автономно управување

Новиот објект на BMW Group во кое ќе бидат вработен неколку стотици лица, ќе биде отворен во почетокот на следната деценија, а вкупната инвестиција која ќе биде вложена во него ќе биде неколку стотици милиони евра.
BMW Group
– BMW Group е лидер во технолошките иновации, ние се стремиме секогаш да им го понудиме на клиентите најдоброто, најемотивното патничко задоволство и да создадеме дигитална врска меѓу луѓето, автомобилите и центрите.

Во планираниот истражувачки центар во Соколов ние ќе продолжиме да развиваме иновативна тематика на полето на електрификацијата, дигитализацијата и автономно управување и ќе ги тестираме асист-системите за безбедност, коментира Херберт Гребенц, директор за развој во BMW AG.
BMW Group

Поврзани вести

Back to top button