fbpx

CES 2018: Kia со целосно електричен концепт

Kia објави дека премиерата на новиот концептen автомобил на брендот NIRO EV, опремен со целосно електричен погон, ќе се одржи за време на CES Consumer Electronics Show во Лас Вегас

Oд Kia коментираат дека новиот концепт ќе го демонстрира следниот чекор во процесот на електрификација на брендот и дека ќе биде прикажан сосема нов состав за поврзување на интерфејсот меѓу луѓето и машините и нов графички систем за осветлување во движење. За време на CES, KIA ќе ги презентира своите најнови случувања во областа на автономните системи за управување, новите комуникациски решенија за патнички возила, како и интегриран модул за 5G интернет конекција.

Поврзани вести

Back to top button