fbpx

Први фотографии и информации за новиот Duster

На затворена презентација во Париз, Dacia го покажа својот бестселер Duster

На затворена презентација во Париз, Dacia го покажа својот бестселер Duster пренесува AutoCar.

Официјалната премиера на новата генерација на романскиот кросовер ќе се одржи на 12-ти септември на меѓународниот саем во Франкфурт. Од 2010 година, кога првата генерација е пуштена, повеќе од 1 милион единици се продадени низ целиот свет од страна на Duster. Сега во Dacia се надеваат дека новата генерација не само што ќе го повтори успехот на својот претходник, туку ќе го помине. За таа цел, автомобилот ги задржува своите големи предности – атрактивна цена, сериозни off-road способности, сила и дизајн, но додава некои нови квалитети кои треба да го направат уште попопуларен.

Duster

Како и кај другите модели на брендот, Duster ги насочува корисниците да добиваат многу работи, но по пониска цена. Постојаниот проширен SUV пазар му помогна на автомобилот да направи голем чекор напред и да продолжи да се развива цело време.

Duster

Поврзани вести

Back to top button