Дали ова е новиот Volkswagen Golf?

Пред да започне продажбата за нов модел, производителите на автомобили го тестираат на јавни патишта

Со цел да се заштити екстериерот од необичниот изглед, прототипите се прекриени со камуфлажа и од неа неможе да се видат разликите. Новата генерација на Volkswagen Golf беше забележана на територијата на VW и Audi R & D центарот во главниот град на Кина. Претпоставувајќи дека се соочуваме со VW Golf Mk8, моделот очигледно ќе има сериозни промени во екстериерот. Почнувајќи од фактот дека не изгледа како некоја од претходните генерации.

Прво, вреди да се забележи новиот агресивен преден браник и многу тесни предни светла. Има и други интересни промени во задниот дел, на пример фаровите имаат сосема нова сложена форма, како и двете издувни цевки.

Golf

Можеби е тоа VW Golf GTI?

Најмногу кардинални промени се во профилот – пониска и динамична силуета со потесни прозорци. Обликот на вратите е различен. За жал, во моментов нема слики од внатрешните елементи, но, се разбира, тоа ќе биде премногу во оваа фаза. Колку целокупниот изглед на автомобилот од фотографиите одговара на новиот хечбек, ќе сфатите малку подоцна, односно во 2020 година за кога е закажана премиерата на Volkswagen Golf.

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close