fbpx

Детроит 2018: Деби за новата Mercedes G-Class

Mercedes-Benz официјално потврди дека ќе ја прикаже следната генерација на својот модел за G-Class за време на салонот во Детроит

Точниот датум на премиерата е 15 јануари.

Целосно од ново надградената G-Class ќе продолжи да користи само носечка конструкција на суспензијата, како што е и кај сегашниот модел. Се разбира и овде се направени одредени модификации, но во суштина тоа е тоа. Сепак, стручњаците велат дека вака поставеното потпирање на моделот ќе покаже одлични теренски квалитети. Посебно промените во конфигурацијата на предната оска ќе ги подобрат перформансите на асфалтот и удобноста.

G-Class

Потврдено е дека секој агол што игра улога за подобра проодност на моделот е зголемен за малку во споредба со сегашниот модел, но сепак придонесува за подобри возни способности. Што се однесува до дизајнот, ќе продолжи да се карактеризира со „коцкасти“ форми кои ги препознаваме неколку децении, а коефициентот на отпор на воздухот ќе остане непроменет 0.54.

Многу важна улога, во зависност од верзијата, G-Class ќе изгуби до 100 килограми од вкупната тежина. Агрегатската понуда ја сочинуваат новиот 2.9-литарски 6-цилиндерски дизелски бренд на брендот, како и веќе познатиот 4.0 битурбо за моделите на AMG.

Поврзани вести

Back to top button