Дилерите на автомобили заминуваат во историјата

Производителите на автомобили во нивната сегашна форма, како и добавувачите на опрема ќе исчезнат во следните 25 години

Таквата прогноза беше направен од поранешниот менаџер во GM, Боб Луц, кој сега е аналитичар.

Идејата дека автономните автомобили целосно ќе ја уништат индустријата, Луц ја промовира кон крајот на минатата година. Сега, сепак, тоа влијае не само на производството, туку и на трговијата, брендирањето и дизајнот. Според експертот, луѓето треба да очекуваат непробојни автономни модули, кои ќе бидат управувани од високи со перформанси сензори и GPS системи.

автономни– Во моментов живееме во историска фаза за автомобилскиот бизнис. За да опстане автомобилот на планетава и да продолжи да ја исполнува својата цел, тој мора да се развива.

Ова одамна е јасно, но за жал, задоволството што денес го обезбедуваат автомобилите се уште е во рана фаза од можностите кои треба да ги нудат автономните изведби. Во исто време, сепак, овој тип патување ќе биде многу поефикасен, изјави Луц за Automotive News.

Според него, иднината на автомобилската индустрија ќе биде подредена на интересите на оние луѓе кои сакаат да работат, да спијат или на друг начин да се вклучат во активности, но да не возат автомобили.

Ова исто така ќе им се допадне на родителите кои ќе ги испратат своите деца во градинка, училишна или спортска сесија и нема да се одвојат време наменето за нивните важни задачи за тој ден.

– Таквиот развој ќе се покаже смртоносен за некои од главните играчи во автомобилската индустрија. На прво место, трговците и дилерите ќе исчезнат, бидејки компаниите кои обезбедуваат беспилотна мобилност ќе купуваат автомобили на големо. Самиот бренд на автомобилот исто така ќе престане да ја игра денешната ролја, објаснува Луц.

автономни

Тој е категоричен дека промената ќе доведе до исчезнување на автомобилските инженери и дилери. Луц, сепак, наведува дека луѓето не треба да паѓаат во депресија од слична перспектива, бидејки сето ова ќе се случи барем по околу 25 години.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close