DMC подготви своја верзија на Ferrari 812 Superfast

Германски DMC го подготви го подготви модифицираниот Ferrari 812 Superfast наречен Spia кој се истакнува со aero kit и засилен V12 мотор

По претходно претставениот пакет доработки за Ferrari F12 Berlinetta, во германската тјунинг компанија DMC претставија слично решение и за актуелниот Ferrari Grand Touring модел 812 Superfast кој се напојува со еден од последните атмосферски V12 мотори и пристигнува со специјална Starshine Blue боја.

Во DMC со рекалибрирањето на централната управувачка единица и вградувањето на новиот титаниумски издувен систем „создадоа“ дополнителни 30 КС, па чудесниот 6,5-литарски V12 мотор наместо стандардните 800 КС, располага со 830 КС, што е доволно за супертспортскиот двосед на Ferrari наместо 340, да достигне максимални 350 километри на час. А покрај подобрите перформанси пристигнува и уште повеќе звук.

Spia е поставен на нов комплет од 21 и 22-инчни засилени алуминиумски фелни кои можат да се нарачаат во повеќе бои, а на нив се поставени Pirelli гуми. Покрај визуелниот ефект, за стабилноста помага и новиот карбонски насочувач на воздух под предниот браник, а од карбон се направени поголемите облоги на праговите, новиот заден дифузер за воздух, насочувачите за воздух на штитниците за кал и спојлерот на багажникот.

DMC нуди и голем број опции за мофицикација во внатрешноста, а нагласуваат дека сопствениците, во случај да им здосади, сите споменати каросериски карбонски елементи можат да ги отстранат без опасност да ја оштетат самата каросерија.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close