fbpx

Дрифт – враќање кон корените

Најновиот моторен спорт признат од FIA веќе има акумулирана историја и малкумина знаат дека таа започна од планините на Јапонија

Најновиот моторен спорт признат од FIA веќе има акумулирана историја и малкумина знаат дека таа започна од планините на Јапонија. По пренесувањето на дрифтoт на падините, во земјата на изгрејсонцето започнува да се формира едно место кое подоцна ќе се претвори во центар на оваа култура – Ебису.

Дрифт спорт признат од FIA
1 | FIA
2 | FIA
3 | FIA

    Со текот на времето, моторниот парк расте и во него се наоѓаат различни патеки како конфигурација и тоа е добредојдено за пилоти со секакво ниво – од апсолутни почетници до шампиони во D1GP. За разлика од светските шампионати и битката со илјадници „коњи“, во Јапонија се величи секојдневната практика која води до многу агресивно и блиско возење меѓу автомобилите. И сами можете да видите до што води таа – надворешно за потребите спакуван автомобил, но со навистина импресивни вештини. Ова е вистинско задоволство во дривтот – блиски битки цел ден.

    Поврзани вести

    Back to top button