ВИДЕОЗАБАВАНАСЛОВНА

Викенд Тарифа: Ѕвезди од 90тите BMW E30 M3 и Audi RS2 во драг трка

Како за добредојде за новата година, Carwow организира драг трка помеѓу BMW E30 M3 и Audi RS2

Овие автомобили се голем дел од историјата на двата германски брендови. Моделот E30 M3 е првиот M3 произведен што беше многу популарна машина за крај на 80тите и почеток на 90тите. Од другата страна, RS2 е првиот модел на Audi што носи RS во името.

Од овие два историски модел, кој од нив ќе се покаже во драг трка како подобар?

Со 2,3 литри мотор, BMW E30 M3 произведува 215 коњски сили и тежи околу 1,400 килограми. Додека Audi RS2 е со помоќен турбо 2.2 литри мотор, кој произведува 315 коњски сили, но тежина од 1600кг.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close