fbpx

Каква боја да изберете за вашиот автомобил ви помага Feng Shui

Ако имате потешкотии да ја изберете бојата на вашиот иден автомобил, можете слободно да пробате совет од кинескиот Feng Shui

Проблемот при изборот доаѓа не само од желбата на поубавата половина, туку и поради тоа што сакаме да покажеме индивидуалност и предност со нашиот автомобил во однос на околината, на другите луѓе. Затоа, денес, производителите на автомобили им нудат на своите клиенти огромен избор на бои.

При изборот на боја, некои се водени од сопствените естетски чувства, други по практичност во одржување на автомобилот, трети по безбедноста, четврти со „бренд боја“… Но, според егзотеристите, бојата на автомобилот може да влијае на материјалната, физичката и менталната благосостојба на сопственикот.

Feng Shui

Интересен приод кон изборот на бојата на вашиот иден автомобил нуди древната кинеска Feng Shui практика, чија цел е да се бараат благопријатни токови на енергија „чи“ во корист на човекот. Со овој систем може да се избере најсоодветната боја за сопственикот на автомобилот, која ќе го прави среќен. На пример, ако на сопственикот му недостасуваат храброст и решителбост при управувањето, црвениот автомобил може да додаде позитивна енергија, која ќе придонесе за посмели одлуки.

Од друга страна, црниот или сивиот автомобил смирува и го намалува бесот на возачот кон другите учесници во сообраќајот. Ваквата употреба на ефектите од терапијата со бои од Feng Shui се базира на пресметување на бројот Gua, исто така наречен број на судбини кои ја подредуваат компатибилноста на човекот со својот дом, автомобил или работно место.

Бројот Gua, кој се пресметува поединечно за секој човек, автомобил или соба, нема никаква врска со нумерологијата. Едноставно во тоа, со бројки, а не со кинески знаци, се опишуваат енергиите кои треба да се земат во предвид за поволна комбинација. Со цел да ја изберете вистинската боја на автомобилот, прво мора да го пресметате вашиот Gua личен број. Дури и ако не купувате нов автомобил сега, знаејки го неговиот број, можете да додавате предмети во оној што го имате со вистинската боја, како што се покривки за седишта и перници.

Бројот на Gua се пресметува врз основа на табела. Кога го користите, треба да се имате на ум дека кинескиот календар не започнува на 1 јануари, туку на 4-ти февруари. Значи, ако сте родени пред тој датум, треба да го разгледате вашиот роденден на претходната година. Со друга табела врз основа на вашиот Gua број, се одредуваат боите кои ја зголемуваат позитивната енергија. Третата табела ги групира боите кои ги подобруваат страните на животот што ги сакате.

Поврзани вести

Back to top button