fbpx

SUV изведбата на Ferrari излегува многу побрзо од очекувањата

Кон крајот на минатата година, Ferrari потврди дека работи на првиот автомобил со голема брзина

Тогаш беше објавено дека на Италијанците ќе им треба околу 30 месеци за да напредуваат со проектот.

Новите информации на AutoExpress најавуваат дека брендот од Маранело ќе го зајакне развојот на моделот, бидејки истиот со нетрпение се очекува на пазарот. Според британското издание, сосема е можно да го видите готовиот сериски производ веќе на крајот на следната година, а продажба да стартува од почетокот на 2020.

Ваквата промена на Ferrari секако доаѓа од фактот дека главниот ривал на Lamborghini, кој го лансира Urus, дефинитивно ужива многу големо внимание во моментов. Мошне интересно, шефот на Ferrari, Серџо Маркионе, дури рече дека ќе видиме SUV од Маранело, само преку него мртов?!

Поврзани вести

Back to top button