Ford Mustang со 900 коњски сили го помина Нурбургринг со дрифт

Со помош на својот уникатен Ford Mustang RTR со 900 коњски сили, пилотот Вон Гитин-Јуниор успеа да ја помине целата должина од 20,7 километри на легендарната патека Нирбургринг со дрифт

Од Ford Motorsport велат дека дрифтањето на патеката Нирбургринг е забрането и иако постојат документирани докази за парцијални дрифтови, Гитин е прв кој ја има извозено патеката по цела должина.

Вон вели дека возењето е „за добра забава, не за време“, но во исто време станува јасно дека неговиот автомобил, на моменти развил брзина на движење од 240 km/h и бил на максимум вртежи во дел од свиоците.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close