fbpx

Ford подготвува освежување за Edge

Американската поделба за Ford веќе работи на рафинирање на моделот Edge

Американската поделба за Ford веќе работи на рафинирање на моделот Edge. Зад Океанот, моделот е поставен во средината на SUV опсегот на производителот, но има водечка улога во Европа. Се очекува моделот да нема драстични промени, па надворешниот профил останува речиси непроменет. Се најавува дека предната страна ќе добие некои мали подобрувања, како што е новата решетка на ладилникот и предните фарови.

1 | Edge
2 | Edge
3 | Edge

    Што се однесува до динамичките ведности, се очекува 6-брзинскиот автоматски менувач да биде заменет со нов 9-стапен механизам, кој значително ќе ги подобри перформансите на машината.
    Особено за европскиот пазар, реновирањето најверојатно ќе дојде со одредено задоцнување во однос на американското. Реално е да се очекува обновениот Edge на Стариот континент во текот на 2019 година.

    Поврзани вести

    Back to top button