Ford го пропушта салонот во Женева следната година?

Ford е уште еден производител кој следната година нема да биде дел од големото автомобилско шоу во Женева

Синиот овал донесе конечна одлука да го пропушти салонот во Женева, а информациите се директно од врвот на компанијата. Главната причина е фактот што изложбениот период не се совпаѓа со премиерата на новите модели од брендот. Наместо настап во Женева, Ford следната пролет ќе организира свој настан за да ги запознае своите медиуми и потрошувачите со најновите случувања во работата со електричните возила.

Ford ќе ја пропушти изложбата во Париз во 2018 година и ова нема да биде прв ваков настан. Останува прашањето дали компанијата ќе учествува на салонот во Детроит во јануари следната година.

Ford

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close