Женева 2019: Citroën со најдобар штанд

Citroën најави дека професионалното жири, кое е во функција од 2004 година, ја додели годишната награда за најдобар штанд на француската изложба на францускиот бренд

Citroën добива наградата Creativity Award 2019 за штандот La Maison Citroën, како оценка на вештината на компанијата да се фокусира на својата историја и иднина, а во исто време нуди удобност и квалитетна услуга за посетителите.

Од Citroën на својот штанд имаше тематика по повод 100-годишнината на марката. La Maison Citroën е дизајниран за да се комбинира дизајнот и удобноста. Еден од главните моменти на штандот на Citroën на Женевската изложба што продолжува до крајот на оваа недела, е концептуалниот развој Ami One Concept.

најдобар штанд

Освен со футуристички, но исклучително свеж дизајн и конструкција, тој се одликува и со целосно електричен погон, а основна идеја е да понуди стабилна градска мобилност, каде за управувањето и не се бара возачка дозвола.

Концептот Ami One има општа димензија од 2,5 метри во должина, 1,5 метри во ширина и 1,5 метри во висина, а неговата тежина е 425 килограми. Највисоката брзина на концептот е 45 km/h, а автономијата е 100 километри. Полнењето на интегрираната литиум-јонска батерија може да се направи во рок од околу 2 часа.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close