fbpx

Groupe Renault со единствен систем за избегнување на пречки

Groupe Renault го демонстрира првиот светски систем за автономно избегнување на пречки на патот, кој е споредлив со реакцијата на професионалните тест пилоти

Groupe Renault го демонстрира првиот светски систем за автономно избегнување на пречки на патот, кој е споредлив со реакцијата на професионалните тест пилоти.

-Во Groupe Renault сме фокусирани на тоа да бидеме лидери во иновациите кај производите, технологијата и дизајнот, коментира Симон Хугард, директор на Renault Open Innovation Lab – Silicon Valley. – Нашиот најиновативен пристап има за цел развој на напредна технологија за автономно управување, на која клиентите можат да и веруваат дека ќе им понуди побезбедно и поудобно патување.
Renault Open Innovation Lab е дел од мрежата развојни лаботории на Алијансата и е фокусирана на подобрувањето на безбедноста и развојот на технологии за автономно управување.

Поврзани вести

Back to top button