fbpx

Hyundai го откри профилот на новата Santa Fe

Hyundai покажа прва фотографија на новиот Santa Fe, од која може да се добие претстава за силуета на автомобилот, кој ќе дебитира во март во Женева

Корејската марка не објавува никакви технички податоци за четвртата генерација на SUV. Истото важи и за опсегот на мотори кои ќе се понудат новиот модел и над платформа ќе биде изграден. Сепак, од компанијата потврдија дека следниот Santa Fe ќе е првиот автомобил, опремен со систем Rear Occupant Alert кој ги следи задните седишта и го информира возачот дали тие се слегуваат од автомобилот или не. Друг систем кој ќе биде на располагање на возачот ќе следи пречки и опасност од судир при маневрирање наназад и ќе ја активира автоматски сопирачката.

Hyundai вети дека ќе објави повеќе фотографии и можеби детали за новата Santa Fe во февруари.

Поврзани вести

Back to top button