fbpx

Hyundai и Kia со најдобри нови модели

Корејските компании се пласираа на прво место во рангирањето за најквалитетни нови автомобили понудени на пазарот, кое традиционално секоја година го прави американската агенција J.D. Power

Повеќе од 75.000 корисници биле анкетирани да дадат свое мислење за перформансите на моторите и преносите, како и за потенцијални проблеми во текот на првите 90 дена по купувањето на автомобилот. Според направените анализи на прво место во рангирањето е луксузниот бренд Genesis, кој му припаѓа на Hyundai.

Во неговите автомобили, просечниот број на проблеми што се случиле во првите 3 месеци од нивната експлоатација изнесува 62 на 100 возила. На втората позиција е Kia со 72/100, а трет е Hyundai со 74/100. Забележано е дека во првите пет по кој знае колку години нема јапонски бренд.

Корејските компании

Производителот на луксузни модели Lexus е само на 8 место, додека Nissan е 10-ти. Еден од претходните лидери во слични рангирања Toyota го дели 17-тото место со Jeep, со резултат на двата производители од 96/100. Ова е над просечниот резултат 93/100.

Рангирање за 2018 година:

моделипросечен број проблеми во првите 3 месеци од експлоатација/100 возила
Genesis68
Kia72
Hyundai74
Porsche79
Ford81
Chevrolet82
Lincoln83
Lexus84
Ram84
Nissan85
BMW87
Cadillac90
Mini90
Infiniti92
Mercedes-Benz92
Buick95
Jeep96
Toyota96
Dodge98
Acura99
GMC99
Mazda100
Honda102
Volkswagen103
Audi105
Chrysler111
Mitsubishi111
Subaru115
Volvo122

Поврзани вести

Back to top button