Hyundai открива нова модуларна платформа

Корејскиот производител на автомобили Hyundai претстави нова модуларна платформа на возило

Од 2020 година таа ќе се користи за европските модели. Новата модуларна платформа на Hyundai прво ќе се употреби кај осмата генерација на Sonata седанот (модел 2020), кој не е достапен во Европа. Почнувајќи од 2020 година, низа возила во Европа ќе бидат модуларно конструирани, со користење на третата генерација на платформата како основа.

Модуларната платформа е 5 проценти полесна од својот претходник и има нова конструкција. Се вели дека платформата има многу висока отпорност на удари поради посебен процес на стврднување на притисок, на кој се подложени челичните елементи и челична плоча во подот на возилото со висока цврстина.

Новата платформа ги придвижува тркалата нанадвор за време на судир во кој се случуваат мали преклопувања, на тој начин возилото не може неконтролирано да се изврти на патот.

Hyundai

Hyundai ветува поголемо задоволство при возењето

Зголемена е крутоста на возилото, а тежиштето е спуштено пониско. Водилките, кои ќе бидат поставени поблиску до центарот на предните тркала кај новите возила, обезбедуваат подобра управливост на возилото и попрецизно управување преку системот за управување.

Во однос на аеродинамиката, стабилноста и дисипацијата на топлината на возилото се подобрени, а отпорот на воздухот е намален преку протокот на воздух што се води низ просторот околу моторот и под подот на автомобилот.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close