Hyundai подготви ЕВ концепт базиран на Pony

Корејскиот производител Hyundai претстави единечен дизајнерски концепт базиран на моделот Pony од 70-тите години, но со електричен погон

Во Hyundai тивко и ненадејно претставија дизајнерски концепт кој е базиран на легендарниот модел Pony од 70-тите години на минатиот век, со тоа што го опреми со неколку модерни и минималистички детали и пред се – електричен погон. Овој проект бил предводен од страна на главниот дизајнер за ентериер на компанијата, Хак Су Ха, и во моментов е претставен во центарот за клиенти во Бусан, Јужна Кореја. Станува збор за оригинален Pony хечбек со две врати, кој е целосно ревидиран со модерни акценти и неколку елементи од целосно електричниот Ioniq 5.

Pony

Со цел електричниот Pony да добие уникатен изглед, опремен е со модерни фарови, додека на задниот дел се наоѓаат задни светла слични на оние кои ги има Ioniq 5 со истиот пикселаст дизајн. Исто така има и надворешни ретровизори со камера поставени на крилата и е поставен на ретро тркала.

Ентериерот на Hyundai Pony EV мина низ уште подетален ремонт и редизајн во однос на екстериерот и вклучува уникатен трикрак управувач, како и карактеристичен инструмент панел кој не личи на ништо друго што може да се најде пазарот во моментов.

Pony

Hyundai го отстрани оригиналниот погон на Pony и го замени со целосно електричен, иако не објави никакви детали за истиот. Концептот ќе биде изложен во Hyundai Motorstudio во Бусан до 27 јуни оваа година.

Поврзани вести

Back to top button