Во Hyundai размислуваат за конкурент на Land Cruiser

Hyundai размислува сериозно да влезе во највисоката класа SUV автомобили, онаа во која во моментов се наоѓа модел како Toyota Land Cruiser

Корејците, според актуелни размислувања, сметаат да создадат сосема нов модел кој ќе се позиционира над Santa Fe и дури над Palisade. Се верува дека возилото нема да се појави барем во следните 3-4 години. Приоритет ќе им биде даден на пазарите како што се Австралија, Русија и САД, бидејќи побарувачката за слични машини е релативно висока.

Се претпоставува дека погонот ќе биде доверен на најголемите агрегати во семејството Hyundai-KIA.

Тоа се бензинските мотори од 3.3 и 5.0 литри и најверојатно новиот дизел. Должината на изведбата ќе надмине пет метри, што ќе биде една од најпространите понуди на пазарот. Пред започнувањето на конкурентот на Land Cruiser, Hyundai ќе го објави споменатиот Palisade.

Hyundai

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close