fbpx

Книга за Ferrari со цена како Porsche 911

Најскапата книга за Ferrari ќе се продава на аукција организирана од аукциската куќа RM Sotheby’s

Проценетата цена на изданието со 852 страници во формат 51 на 51 cm и тежина 37 kg варира помеѓу 125.000 и 175.000 долари.

The Official Ferrari Opus, Diamante Edition е отпечатена во 2011 година од британската издавачка Kraken Opus и чинел 275.000 долари. Книгата има футрола од јаглеродни влакна, корица од рачно шиена кожа и амблем со „коњчето во скок“, украсено со 1.500 дијаманти со вкупна тежина од 30 карати. Страниците се украсени со орнаменти од сребро. На некои има оригинални фотографии од возачи на Ferrari со нивните потписи. Многумина за ова издание велат дека е навистина мошне вредно уметничко дело, па затоа има дополнителна вредност кај колекционерите.

Книга за Ferrari
1 | книга за Ferrari
2 | Книга за Ferrari
3 | Книга за Ferrari
4 | Книга за Ferrari
5 | Книга за Ferrari

    Поврзани вести

    Back to top button