Кој е најевтиниот SUV во Европа?

Индиската бренд Mahindra започна со продажба во Европа на субкомпактен SUV, за кој тврди дека е најевтиниот автомобил од овој сегмент на континентот

Моделот се нарекува KUV500 и првично ќе се продава само во Италија. Потоа ќе биде лансирана во други земји на ЕУ, а цената на Апенините по која Индијците го продаваат својот мал SUV изнесува 11.480 евра. Тоа е основната цена на моделот и тврдат дека тоа е најевтиниот SUV во Европа. Индијците велат дека се поевтини од далеку поголемиот и прооден Dacia Duster, но се грешка бидејќи неговата цена во Европа започнува од 10.860 евра.

KUV500 е помал од Peugeot 208 и е малку поголем од Kia Picanto.

Клиренсот му е 170 mm, а со овие димензии моделот може да спори за титулата најмал SUV во Европа, но не и за најевтин.

KUV500

Поврзани вести

Back to top button