ВИДЕОИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Кој е побрз Renault Twizy или Mercedes-AMG GT R?

Трките на одредена дистанца се сериозни и понекогаш опасни за забава. Но, тоа не е случај кога сте на затворена патека или обезбеден простор

Со овие трки се докажува моќта на еден автомобил!? Овој пат на патеката, силите ќе ги одмерат Renault Twizy и Mercedes-AMG GT R. Нема ништо смешно за тоа, станува збор за сериозен натпревар, па затоа може да почнеме со бројки. Забрзувањето до 100 km/h во Mercedes-AMG GT R трае само 3,6 секунди. Кај Renault Twizy не се знае за колку време се достигнува до 100, бидејќи електричниот модел не може да развие повеќе од 80 km/h.

Моќта на францускиот количка е 17 коњски сили, додека на GTR е цели 585. Ја чувствувате забавата? Ако овој Mercedes-AMG GT R оди наназад, во тој случај брзината е ограничена на 61 km/h, што всушност е помалку од оние на францускиот електромобил при движење напред. Каков ќе биде резултатот?

Клучни зборови

Поврзани вести

Close