fbpx

Електричната поделба на Land Rover ќе се вика Road Rover

Електричната поделба на Jaguar Land Rover ќе се вика Road Rover, истакнува изданието на Autocar

Првиот автомобил на новиот бренд ќе биде луксузен електричен кросовер со додатоци како Mercedes S класа.

Првиот Road Rover ќе биде изграден на алуминиумската платформа на следниот Jaguar XJ. Машината ќе има два електрични мотори на секоја од оските, со што ќе се обезбеди двојно пренесување и голема моќ на возилото. Со едно полнење електричната изведба ќе може да мине 480 km, а забрзувањето од 0 до 100 km/h ќе трае само 5 секунди. Моделот ќе биде лансиран на стартот на идната деценија, а во план се уште неколку изведби.

Road Rover
Road Rover

Поврзани вести

Back to top button