fbpx

И детски седишта со воздушни перничиња

Компанијата Maxi Cosi го претстави на британскиот пазар првото детско седиште со воздушни перничиња - решение кое дебитира во автомобилската индустрија

Технологијата е именувана Air Safety, а воздушните перничиња се наоѓаат во областа на рамениците на детето. Системот, кој управува со активирањето утврдува инцидент во рамките на 0,015 секунди, а двете воздушни перничиња се активираат за 0,05 секунди.

Седиште со Maxi Cosi Air Safety технологија

Maxi Cosi Air SafetyДетското седиште со воздушно перниче е погодно за децата со раст од 61 до 105 сантиметри, а благодарение на новата технологија притисокот врз вратот на детето при инцидент се намалува за 55% во споредба со конвенционалните модели.

Седиштето на пазарот во Велика Британија се нуди за цена од 550 фунти.

Maxi Cosi Air Safety

Поврзани вести

Back to top button