НАСЛОВНАНОВИТЕТИ

McLaren со нов Longtail следната недела

McLaren објави дека нов модел со ознаката на брендот Longtail ќе биде внесен во гамата следната недела, односно на 16 јануари

Без да влезе во детали, McLaren вели дека новиот автомобил се базира на легендарните основни вредности, нудејќи зголемена моќност, намалена тежина, оптимизирана аеродинамика и фокусирање на оптималните перформанси на патеката. Судејќи според видеото на McLaren на новиот Longtail, само една недела подоцна ќе ја видиме премиерата на новиот 600 Longtail Spider.

Историјата на McLaren Longtail започна во 1997 година со McLaren F1 GTR Longtail, која стана репер за тркачки автомобил. Во 2015 година, го видовме оживувањето на 675LT Coupé, а проследени се 675LT Spider и 600LT Coupé кои беа претставени во јули минатата година.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close