Со моделите S60 и V40 Volvo ја комплетира гамата

Volvo претрпе долг процес на целосна надградба на моделот

Швеѓаните имаат свеж спектар на SUV и кросовер возила, како и голем седан и два каравани. До крајот на деценијата, се очекува S60 и V40 да ја комплетираат целосно гамата. Според зборовите на Лекс Керсемакерс, директор на фирмата за Азија и Африка, Volvo понатаму ќе се фокусира на додавање на електрифицирани верзии на веќе постоечки модели, наместо да пополнува класи.

S60 и V40Според него, откако на пазарот ќе бидат лансирани S60 и V40, палетата на фирмата ќе покрива околу 90 проценти од потрошувачките сегменти, што го прави бесмислено производството на автомобили како купе и кабриолети.

Новиот S60 се очекува ова лето и ќе ги сподели своите погонски единици со атрактивниот V60. Следната година, ќе видиме наследник на V40, кој ќе се базира на CMA платформата.

S60 и V40

Поврзани вести

Back to top button