fbpx

Најбезбедните автомобили за 2018 година

Институтот за безбедност во сообраќајот на САД (IIHS) ги обележува најбезбедните автомобили до 2018 година

Тестовите ги вклучуваат новите, построги барања кои стапуваат на сила од почетокот на следната година. Сите автомобили на листата добија највисока можна оценка за време на тестовите- Top Safety Pick +. Тие ги надминаа според вредностите испитувањата кои веќе вклучуваат поригорозни проценки на предната оптика и го заштитуваат патникот до возачот од мозочен удар. Top Safety Pick + експертите прогласија вкупно 15 модели кои се најбезбедни. Уште 47 возила добиваат Top Safety Pick (нема плус). Треба да се забележи дека меѓу најбезбедните има само еден американски модел Linkoln Continental. Cо најмногу претставници во Топ 15 е јапонскиот бренд Subaru- четири.

Најбезбедните топ 15 автомобили за 2018 година (според податоците од IIHS):

BMW 5 Series
– Genesis G80
– Genesis G90
– Hyundai Santa Fe
– Hyundai Santa Fe Sport
– KIA Forte Sedan
– KIA Soul
– Lincoln Continental
– Mercedes Benz E-Class Sedan
– Mercedes Benz GLC
– Subaru Impreza
– Subaru Legacy
– Subaru Outback
– Subaru WRX
– Toyota Camry

најбезбедните

Поврзани вести

Back to top button