fbpx

Кои се најомилените марки возила на Русите?

Компанијата OMI, која спроведува маркетинг истражувања во Русија, објави интересна статистика која покажува која е најомилената марка на автомобили за Русите

Ако мислите дека тоа е Lada, тогаш се лажете?!

Домашниот бренд за производство на автомобили, според студијата на OMI, е дури на деветтото место. Првото место во рејтингот е за германскиот BMW, кој е лидер во ова рангирање без прекин од 2011 година. Второто место е за Toyota, а трето за Mercedes-Benz. Изненадува пласманот на Volkswagen, кој е дури на десеттата позиција.

РуситеЕве ги десетте најомилени марки на автомобили на Русите:
1. BMW
2. Toyota
3. Mercedes-Benz
4. Audi
5. Ford
6. Nissan
7. Kia
8. Hyundai
9. Lada
10. Volkswagen

Поврзани вести

Back to top button