Classic Car Club of Pacific со советски автомобили во САД

Неодамна се одржа многу интересен автомобилски собир во САД. Организатор е клубот со името СССР, кој се дешифрира како: Classic Car Club of Pacific.

Учесниците на овој Classic Car собир беа  сопственици на стари советски возила. Собирот има свое значење за сопствениците на ивие изведби, кои претежно се направени во погоните на фабриките во некогашниот СССР и будат одредени спомени и емоции. Некои модели предизвикаа навистина огромен интерес.

Можеше да се видат некои добро зачувани советски класици, кои во минатото биле составен дел од нашиот живот.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close