Новиот Ford Fusion ривал на Subaru Outback?

Ford планира да го сопре производството на својот Fusion седан во 2020 или 2021 година

Двојникот на Mondeo од Европа нема да добие нова генерација во изведба која досега ја познававме, ќе има одредени отстапки, но сепак ќе остане во гамата на Синиот овал. Според најновите податоци од изданието Automotive News, името Fusion ќе биде дел од сосема нов автомобил, кој ќе биде конкурент на модели како Subaru Outback и неговиот сегмент.

Fusion

Со други зборови, караван со погон на четири тркала и визија инспирирана од кросоверите. Причината за промените во плановите на Ford е дека дилерите на брендот ја изразија својата желба за Fusion да продолжи да постои во една или друга форма, бидејќи името е добро познато на пазарот во САД. Интересно, останува иднината на Mondeo во Европа и нема уште елоквентни информации за тоа што ќе се случи со еден од најпопуларните модели во сегментот D.

Можно е Mondeo да живее живот далеку подолг од неговиот американски брат, но веројатно е дека и двата модели ќе тргнат по некој нов пат.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close